Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σαφάρι στην Τανζανία

Είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 945.087 τετρ. χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη) με πληθυσμό 42.484.000 κατοίκους.

Ζανζιβάρη με τα πολλά χρώματα: το πλούσιο πράσινο του Ngorogoro Crater, τις γήινες αποχρώσεις του Serengeti, τις λευκές κορυφές του όρους Kilimandjaro, τις μπλε θάλασσες της Ζανζιβάρης. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

Η Τανζανία είναι από τις φτωχότερες χώρες παγκοσμίως. Η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη γεωργία με την παραγωγή καφέ, τσαγιού, βαμβακιού, και γαρύφαλλου καθώς και στον ολοένα αυξανόμενο τουρισμό.

Οι επιλογές στην Τανζανία είναι ανεξάντλητες.
Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε το σαφάρι σας με διακοπές στην παραλία ή ακόμα και ορειβασία στο Kilimandjaro. Η Τανζανία είναι η πατρίδα του Πάρκου Serengeti, το οποίο είναι φημισμένο για το απέραντο τοπίο του και την γόνιμη άγρια ζωή. Κάθε χρόνο γίνεται εδώ η μεγαλύτερη μετανάστευση ζώων στον πλανήτη: τον Απρίλιο, περίπου 2 εκατομμύρια ζώα ταξιδεύουν Βόρεια στις πεδιάδες του βουνού και επιστρέφουν νότια τον Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: