Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι φτωχοί Έλληνες σώζουν τους πλούσιους

Από τις νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της υγείας και της άμυνας (περίπου 100 εκατ. ευρώ) και από τις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις (περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20-30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις) και τα πολυτεκνικά επιδόματα (περίπου 40 εκατ. ευρώ), αλλά και από την ταχύτερη εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ένοπλες δυνάμεις, κ.λπ. (εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ) και την περικοπή λειτουργικών δαπανών, θα καλυφθεί το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ, αυτό για το οποίο έγινε τόσος ντόρος μεταξύ των δανειστών μας και της κυβέρνησης.

Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό είναι που πάνε τα χρήματα που χορηγούνται ως αρωγή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοοικονομικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

Τέλος, 18 λεπτά από κάθε ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα τμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)!


Σε απλά μαθηματικά όταν το 40% πάει στις ξένες τράπεζες, το 23% στις ελληνικές, το 18% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μόνο το 19% στην ελληνική κυβέρνηση (που ίσα- ίσα φτάνει για τη μισθοδοσία των "300" και των παρατρεχάμενων τους), είναι σχεδόν βέβαιο ότι με δανεικά δεν σώζεται η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: