Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φωτιά εκδηλώθηκε στο Costa Allegra, στις Σεϋχέλλες

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra έφυγε από τη Μαδαγασκάρη κι ενώ έπλεε στα ανοικτά των Σεϋχελλών, εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο του σκάφους.

Ευτυχώς ,δεν τραυματίσθηκε κανένας επιβάτης, η φωτιά έσβησε από το πλήρωμα, αλλά ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια κλήση ζητώντας βοήθεια από τα κοντινά εμπορικά πλοία διότι στο Costa Allegra υπήρξε διακοπή ρεύματος. Το πλοίο ζυγίζει 28.597 τόνους και έχει μήκος 188 μέτρα.

Πριν λίγο, ανέφερε η ακτοφυλακή ότι το ατύχημα συνέβη περίπου 20 ναυτικά μίλια από το μικροσκοπικό νησάκι-ατόλη Alphonse κι ότι όλοι οι επιβάτες 636 και τα 413 μέλη του πληρώματος "είναι καλά στην υγεία τους".

Πάντως, στους επιβάτες ξύπνησαν μνήμες του Costa Concordia, το οποίο ένα μήνα πριν ναυάγησε στην ιταλική νήσο Giglio, μεταφέροντας 4.229 άτομα από 60 χώρες. Η τραγωδία αυτή στοίχισε τη ζωή 32 ατόμων.

Το 1,74 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί έχει πληθυσμό μόλις μερικές εκατοντάδες άτομα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Alphonse Island Resort.

Η ιστοσελίδα της εταιρίας Costa Crociere, στο link που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα πλοία, έχει αναστείλει τη μετάδοση δεδομένων από το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra .

Δεν υπάρχουν σχόλια: