Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το πιο ακριβό τσάϊ στον κόσμο

Kαλλιεργητής τσαγιού στην επαρχία Σιχουάν της νότιας Κίνας λανσάρει στην αγορά το ακριβότερο τσάι στον κόσμο. Η τιμή του υπολογίζεται στα 200 δολάρια το ένα φλιτζάνι!

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο τσάι, που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά με κοπριά από αρκούδες πάντα. Ο 40χρονος επιχειρηματίας προμηθεύεται τόνους κοπριάς από τα γειτονικά καταφύγια προστασίας των αγαπημένων αρκούδων της Κίνας, που καταναλώνουν μόνο φύλλα μπαμπού, που ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, οι οποίες περνούν σε ποσοστό μέχρι και 70% στα περιττώματά τους.

Ο επιχειρηματίας μιλώντας στην τηλεόραση παραδέχτηκε ότι η τιμή του τσαγιού είναι εξαιρετικά αλμυρή, υποστηρίζοντας πως τα πρώτα έσοδα από την πώληση της σοδειάς θα διατεθούν σε ένα ταμείο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ίδια περιοχή κυκλοφορούν κι άλλοι τύποι πανάκριβου τσαγιού, όπως το Keemun and Yunnan Gold, που είναι ένα από τα τρία πιο διάσημα μαύρα τσάγια στην Κίνα. Η συγκομιδή του γίνεται την άνοιξη και θεωρείται ξεχωριστό, διότι είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα βύνης, η γεύση του φέρνει λίγο προς τη σοκολάτα και "δένει" πολύ καλά με το γάλα. Η τιμή του: Τα 50 γραμμάρια κοστίζουν 13,70 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: