Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ταξίδι στα ρομαντικά Βαυαρέζικα κάστρα

Στα νότια της Γερμανίας, η δημοκρατία της Βαυαρίας προβάλλει με την πρωτεύουσά της, το Μόναχο, με παραμυθένια, φυσική ομορφιά.

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η αγνή φύση, ο καθαρός αέρας, ο πολιτιστικός πλούτος και ο παροιμιώδης, άνετος βαυαρικός τρόπος ζωής.

Είτε με γιορτές με τοπικές ενδυμασίες, είτε με φεστιβάλ όπερας – οι μεσαιωνικές κωμοπόλεις και κάστρα, τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα και οι μπαρόκ εκκλησίες, σχηματίζουν εξίσου αποτελεσματικά με τις βαυαρικές μητροπόλεις ένα ιδανικό φόντο. Η παράδοση και η σύγχρονη έκφραση σε απόλυτη αρμονία.

Η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου αρχίζει από τη γοητευτική Μαρίενπλατς, στην Παλιά πόλη με το παλιό και νέο Δημαρχείο, τη Βαυαρική Όπερα, την αυστηρή μητρόπολη Φράουεν, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και τα άλλα αξιοθέατα.

Αν θέλετε να γνωρίσετε τα Βαυαρέζικα Κάστρα, το Τυρόλο & τις λίμνες Σαλτσκαμεργκούτ προτεινόμενη διαδρομή:
Μόναχο - Σάλτσμπουρκ -´Ιννσμπρουκ - Κιτσμπύχελ - Μπαντ Ισλ - St. Wolfgang - Κιεμζέε - Μπέρχτεσγκαντεν - Ροζενχάιμ - Κάστρα Βαυαρίας.

Ο Μαξιμιλιανός ο Α’ και ο Λουδοβίκος ο Α΄ ονειρεύτηκαν να κάνουν το Μόναχο την πόλη των τεχνών.
Εκεί θα συναντήσετε την Παλαιά Πινακοθήκη, τη Γλυπτοθήκη, το Μέγαρο Ντυρκχαϊμ, το Δικαστικό Μέγαρο και τον παλαιό Βοτανικό κήπο.
Ακόμα μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού Ίζαρ, στις μεγάλες λεωφόρους και να θαυμάσετε την πόλη που είναι γεμάτη με ιστορικά μνημεία καθώς και με αρκετά θέατρα.

Στο Μόναχο υπάρχουν πολυκαταστήματα, μπουτίκ και σουβενίρ. Στην παλαιά πόλη θα βρείτε όλα τα μαγαζιά με επώνυμες μάρκες. Στο Σβάμπινγκ, υπάρχουν ακριβές μπουτίκ και πολλά παλαιοπωλεία. Είναι αδύνατο να φύγει κανείς χωρίς να αγοράσει ένα ποτήρι μπύρας. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ξυλόγλυπτα, κεραμικά, αντικείμενα από φυσητό γυαλί, καθώς και βαυαρέζικες ενδυμασίες.
Τέλος δοκιμάστε τη Γερμανική κουζίνα η οποία μπορεί να μη χαρακτηρίζετε από φαντασία αλλά είναι νόστιμη και χορταστική.

Προτείνονται κοντινές εξορμήσεις με τρένο στο γειτονικό Τυρόλο, στο Σάλτσμπουρκ και στο Ίνσμπρουκ ή στις αυτοκρατορικές Βαυαρέζικες πόλεις Νυρεμβέργη και Ρέγκενσμπουρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: