Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σύδνεϋ, ο πιο βροχερός Μάρτιος

Ο πιο βροχερός Μάρτιος των τελευταίων 30 χρόνων στο Σύδνεϋ...
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει οι βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου, να περάσουν τον μέσο όρο.

Η βροχή άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίσθηκε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, προκαλώντας χάος στις μεταφορές στην πόλη, προβλήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές και καθυστερήσεις στα αεροπορικά δρομολόγια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 20 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το χωριό Scalabrini, που βρίσκεται νοτιο-δυτικά από το Σύδνεϋ.

Το Τwitter έγινε ένας δημοφιλής τρόπος για ορισμένους μετακινούμενους που μοιράστηκαν τις παρατηρήσεις και τις εικόνες τους την ώρα της βροχής, με 200 τοις εκατό αύξηση τις τελευταίες 24 ώρες. Υπήρχαν περίπου 70 tweets ανά λεπτό και περίπου 16.800 tweets στο διάστημα από 19:30-23:30 π.μ. στο Σύδνεϋ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας η κατάσταση είναι πιο σοβαρή.
Η περιοχή γύρω από Griffith, στη νότια Riverina του κράτους και στο Forbes οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, λόγω των πλημμυρών είναι σε διαρκή δραστηριότητα.
120 ακίνητα είχαν πλημμυρίσει στην Beelbangera, λίγο έξω από το Griffith.

Στον ποταμό Lachlan, η στάθμη του νερού αναμένεται να κορυφωθεί και να φτάσει σε περίπου 10,65 μέτρα, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρότερες ζημίες.

Το ευχάριστο είναι πως οι καταστροφικές πλημμύρες στο Wagga Wagga (foto) μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά περίπου 600 άτομα στο βόρειο τμήμα της πόλης και ένας αριθμός στη γειτονική Gumly Gumly, ζουν ακόμα απομακρυσμένοι από τα σπίτια τους, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: