Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διάβαζε, για να ζήσεις (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου)

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μαμά κατσίκα που ζούσε με το μικρό κατσικάκι της. Κάθε πρωί το ξυπνούσε με τραγούδια και το έστελνε σχολείο.
Και περιμένοντάς το να γυρίσει, άνοιγε το παράθυρο του σπιτιού τους για να μπουν οι ζεστές ηλιαχτίδες και να φωτίσουν το σπίτι τους.
Ολα κυλούσαν ήρεμα ώσπου... μια μέρα ένα κατάμαυρο σύννεφο έκρυψε τον ήλιο και η σκιά του λύκου με τα σουβλερά δόντια κάλυψε το παράθυρο.

Πριν προλάβει να αντιδράσει η μαμά κατσίκα, ο λύκος όρμηξε μέσα και την άρπαξε.
- «Τι υπέροχο γεύμα!» σκεφτόταν, καθώς την οδηγούσε στη φωλιά του...
Όμως εκείνη ζητάει βοήθεια από τα σύννεφα και τις πεταλούδες, από την αύρα και τις μέλισσες, αλλά και από την παντοδύναμη θάλασσα, για να μεταφέρουν στο μικρό της την αγάπη και τις ελπίδες της, τα χάδια και τα όνειρά της.
Η μαμά κατσίκα μεταμορφώνεται συνέχεια, ώσπου γίνεται τελείως διάφανη κι αφήνει το λύκο να την ψάχνει ακόμα στα ανάμεσα στα αγριολούλουδα του δάσους.

Η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου γράφει με ιδιαίτερη ευαισθησία το τολμηρό και συνάμα τρυφερό παραμύθι «Ο λύκος και η μαμά», που μιλάει για τη μητρική αγάπη, και συγχρόνως χειρίζεται ένα δύσκολοθέμα αυτό της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Την έκδοση συμπληρώνουν με μοναδικό τρόπο οι ζωγραφιές της Διατσέντας Παρίση.
Το βιβλίο, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών και κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: