Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το Λίντο της Βενετίας, αλλάζει πρόσωπο

Το γνωστό Λίντο, ένα λαμπερό νησάκι της Βενετίας, αλλάζει πρόσωπο!
Για να μπορεί να φιλοξενεί πολύ περισσότερους τουρίστες και να ανακτήσει την παλιά αίγλη του, αναμορφώνεται,  αλλά όλες οι εργασίες γίνονται με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα του νησιού.

Θυμίζω:
Το νησάκι Λίντο είναι μια αμμουδερή λωρίδα περίπου 11 χιλιομέτρων, που αριθμεί 20 χιλιάδες κατοίκους, αριθμός που υπό κανονικές συνθήκες αυξάνεται κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες με την προσέλευση τουριστών. Εδώ φιλοξενείται κάθε Σεπτέμβρη το γνωστό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακτών του νησιού από την πλευρά της Αδριατικής είναι τεράστιες αμμουδιές, που οι περισσότερες ανήκουν στα διάφορα ξενοδοχεία. Μεταξύ αυτών είναι σαφώς το Excelsior, αγαπημένος προορισμός πολλών μεγάλων σταρ, αλλά και το Des Bains, που απέκτησε μυθική διάσταση από το κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Μαν «Θάνατος στη Βενετία».

Η καρδιά του νησιού είναι η Gran Viale Santa Maria Elisabetta, ένας δρόμος φαρδύς, με μήκος περίπου 700 μέτρα, που συνδέει τη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας από τη μια μεριά με την Αδριατική από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: