Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Βατερά, στο top ten των πιο προικισμένων παραλιών

Τα Βατερά, είναι η ομορφότερη παραλία της Λέσβου και συμπεριλαμβάνεται στο top ten των πιο προικισμένων παραλιών της Ελλάδος.
Αυτονόητο ότι η ακτή έχει «Γαλάζια Σημαία», ενώ κατά μήκος της λειτουργούν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν όλες τις ανέσεις. Επίσης υπάρχουν εστιατόρια, γραφικές ταβέρνες για νόστιμους γαστρονομικούς συνδυασμούς και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης για βραδιές όλο ζωντάνια και ξεφάντωμα. Επιπλέον η περιοχή προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, εκδρομές με καραβάκια στα γειτονικά ακρογιάλια και πεζοπορικές εξερευνήσεις.

Στα άκρα της θάλασσας εκβάλλουν δυτικά ο Αλμυροπόταμος και ανατολικά ο Βούρκος ποταμός, οι οποίοι αποτελούν ενδιαφέροντες υγροβιότοπους. Ειδικά ο Αλμυροπόταμος, ο οποίος πηγάζει απ’ τις θερμοπηγές του Πολιχνίτου και έχει νερό όλο το χρόνο, δίνει καταφύγιο σε πολλές χελώνες, νερόφιδα, νερόκοτες και διάφορα άλλα είδη πουλιών, που ξεκόβουν απ’ τους γειτονικούς υγροβιότοπους του κόλπου Καλλονής. Στα πλεονεκτήματα του Αλμυροπόταμου είναι οι παρόχθιοι δρόμοι, που επιτρέπουν την εύκολη εξερεύνησή του σε μεγάλο βάθος. Εξαιρετική και ενδιαφέρουσα είναι και η πανίδα της περιοχής με σπάνια είδη λουλουδιών.

Τα κοντινά καταπράσινα βουνά είναι κατάσπαρτα με μικρά ξωκλήσια και απομεινάρια πολιτισμού από άλλες εποχές. Μια ιστορία χιλιάδων χρόνων απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που αντικρίζει μαρμάρινα υπολείμματα αρχαίων ναών να σώζονται στα θεμέλια παλαιοχριστιανικών εκκλησιών που μαρτυρούν ένα ένδοξο παρελθόν. Διαβάστε περισσότερα στο enlefko

Δεν υπάρχουν σχόλια: