Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου

Στην Ισπανία υπάρχει ένα από τα πιο επικίνδυνα περάσματα-μονοπάτια με το όνομα El Camino del Rey.
Το μονοπάτι αυτό οδηγεί από την Αλόρα στη Μάλαγα.
Πως δημιουργήθηκε; Το 1901  οι εργαζόμενοι στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας Chorro Falls και Gaitanejo Falls, χρειάζονταν μια διάβαση πεζών για να διασχίζουν τους μεταξύ τους καταρράκτες, αλλά και να προβλεφθεί η μεταφορά των υλικών, καθώς και για την επιθεώρηση και τη συντήρηση του καναλιού.
Για την κατασκευή του διαδρόμου χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1905.

Το 1921 ο βασιλιάς Alfonso XIII, διέσχισε τον διάδρομο (μονοπάτι του βασιλιά) για τα εγκαίνια του φράγματος Conde del Guadalhorce.
 Το μονοπάτι είναι ένα μέτρο (3 πόδια και 3 ίντσες) σε πλάτος και ξεπερνάει τα 100 μέτρα (350 πόδια) ύψος πάνω από το ποτάμι. Σήμερα είναι σε κακή κατάσταση και υπάρχουν πολλά σημεία όπου μέρος ή το σύνολο της διαδρομής έχει καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλα κενά αέρος που γεφυρώνονται μόνο με στενές δοκούς ή άλλα εξαρτήματα στήριξης. 

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί τα τελευταία χρόνια. Μετά από τέσσερα άτομα που σκοτώθηκαν σε δύο ατυχήματα το 1999 και το 2000, η τοπική κυβέρνηση έκλεισε την εισόδο του μονοπατιού. Ωστόσο, άνθρωποι συνεχίζουν να ακολουθούν αυτήν τη διαδρομή πάνω από τον ποταμό.

Όμως, η θέα που προσφέρει είναι ανεπανάληπτη.
ΕΔΩ, φωτογραφίες κι εδώ video από το “Μονοπάτι του Βασιλιά”,

Δεν υπάρχουν σχόλια: