Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στη Σιγκαπούρη το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο

Από πέρυσι, το Πάρκο Θαλάσσιας Ζωής της Σιγκαπούρης, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο.
Βρίσκεται στη νήσο Σεντόζα, ανοιχτά των νότιων ακτών της Σιγκαπούρης, και φιλοξενεί περισσότερους από 100.000 θαλάσσιους οργανισμούς από 800 διαφορετικά είδη και σχεδόν 50 βιοτόπους.
Οι εμπνευστές του υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ενυδρείο με βάση τον όγκο νερού, που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια λίτρα.
Περιλαμβάνει επίσης τη μεγαλύτερη βιτρίνα παρατήρησης για τους επισκέπτες, με μήκος 36 και ύψος 8,3 μέτρα, ενώ καλύπτεται από μία μοναδική θολωτή κατασκευή από γυαλί, η οποία αξιοποιεί το ηλιακό φως.
Οι επισκέπτες μπορούν να καταδυθούν και να κολυμπήσουν μαζί με πολύχρωμα ψάρια από κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ μέσα στο 2013 θα μπορούν να συνυπάρξουν για λίγο με σφυροκέφαλους καρχαρίες και δελφίνια.
'Aλλα μοναδικά χαρακτηριστικά του πάρκου είναι το εστιατόριο που σερβίρει θαλασσινά, τα οποία αλιεύονται με βιώσιμες πρακτικές, καθώς και οι πολυτελείς σουίτες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παρατείνουν τη διαμονή τους για να παρατηρήσουν τα θαλάσσια ζώα κατά τη διάρκεια της νύχτας, από ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Στη φωτό: Μια αρσενική πολική αρκούδα,  στο ενυδρείο της Σιγκαπούρης. Είναι 22 ετών και η πρώτη που γεννήθηκε στις τροπικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: