Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κλικ στην Παραγουάη

Φωτό, αριστερά: Δύο κοπέλλες με παραδοσιακές στολές δίπλα σε ένα ατμοκίνητο τρένο της εποχής του 1860, κάπου στην Παραγουάη.


Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Ασουνσιόν.
Είναι μια από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες της νότιας Αμερικής, συχνά αναφερόμενη ως «καρδιά της Αμερικής» μαζί με τη Βολιβία και τη Βραζιλία. Εχει τον μισό πληθυσμό της Ελλάδος, αλλά η έκτασή της είναι τετραπλάσια.
Εχει υποφέρει το ζυγό της δικτατορίας για τρείς περίπου δεκαετίες υπό τον Alfredo Stroessner, ο οποίος εκδιώχθηκε το 1989 και πέθανε στη εξορία το 2006.
Η Παραγουάη χωρίζεται από τον Ποταμό Παραγουάη σε ανατολική (Paraguay Oriental), γνωστή και ως περιοχή Paraneρa και σε δυτική Παραγουάη (Paraguay Occidental) που λέγεται και Γκραν Τσάκο ή Τσάκο (Chaco).
Έως και το 95% των κάτοικων της Παραγουάης είναι μιγάδες, μικτής καταγωγής Ισπανών Ινδιάνων. Πολλοί μιλούν τη γλώσσα των ιθαγενών Γουαρανί, οι υπόλοιποι είναι δίγλωσσοι ή μιλούν μόνο Ισπανικά.
Επίσης υπάρχει και μια Ιαπωνική μειονότητα, κληρονομιά μιας μετανάστευσης πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Με ελάχιστες πηγές εξόρυξης μεταλλεύματος, η οικονομία της Παραγουάης περιστρέφεται γύρω από την γεωργία.
Η διαφθορά κυριαρχεί στην χώρα της Παραγουάης, η οποία αποτελεί κέντρο λαθρεμπορίου, ξεπλύματος χρήματος και οργανωμένου εγκλήματος.
Η Παραγουάη δεν είναι μια χώρα για κοσμοπολίτικο τουρισμό, αλλά για τους ταξιδιώτες που αναζητούν το διαφορετικό.
Κύρια ενδιαφέροντα οι (τριεθνείς) Καταρράκτες Ιγουασού και το (διεθνές) φράγμα του Ιταϊπού.  ΕΔΩ, video για την Παραγουά.
Διαβάστε περισσότερα για την Παραγουάη σ' αυτό τον σύνδεσμο:
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: