Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Cinque terre! Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι

Η περιοχή Cinque terre, βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, μεταξύ της Πίζας και της Γένοβας και περιλαμβάνει πέντε μικρές πόλεις:
Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Monterosso και Vernazza.
Η πλαγιά όπου απλώνονται αυτές οι πόλεις, το Cinque Terre National Park, αποτελεί φυσικό καταφύγιο από το 1997 και μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Στα βράχια της δυτικής Λιγουρίας, θα βρείτε όμορφα μεσαιωνικά χωριά, εκκλησίες, παραδοσιακά εργαστήρια και πεντανόστιμη κουζίνα.
Μαζί με τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε εκλεκτό κρασί.
Αντζούγιες, τόνος μαγειρεμένος με σκόρδο και ελαιόλαδο, πέστο βασιλικού, αλλά και η sacripantina, το γλυκό από παντεσπάνι, κρέμα και κακάο είναι τοπικές γεύσεις που αξίζουν.
Λεπτομέρεια:
Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται μέσα στα χωριά (υπάρχουν δωρεάν πάρκινγκ έξω από τους οικισμούς), ενώ συνδέονται μεταξύ τους με γραφικά μονοπάτια.
Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο Δρόμος της Αγάπης (Via dell' Amore), που το συναντάς πηγαίνοντας από το Riomaggiore στη Manarolaμ είκοσι λεπτά με τα πόδια.
Θα χρειαστεί να διανύσετε περίπου 18 χιλιόμετρα μονοπατιών για να φτάσετε από το πρώτο ως το τελευταίο χωριό, αλλά η παραθαλάσσια διαδρομή, η θέα και οι ευωδιές θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.
Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του τοπικού τρένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: