Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αύξηση 19% παρουσίασε στη Ρόδο η AEGEAN


Σημαντική αύξηση κατά 19% παρουσίασε στη Ρόδο η επιβατική κίνηση εξωτερικού  της AEGEAN κατά το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου του 2014, φθάνοντας τους 96.038 επιβάτες, από 80.698 την ίδια περίοδο του 2013.
Η αύξηση της κίνησης είναι κυρίως αποτέλεσμα της επέκτασης του δικτύου εξωτερικού της AEGEAN από τη  Ρόδο,  το οποίο έφτασε συνολικά στους 32 προορισμούς εξωτερικού, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω της AEGEAN, η Ρόδος συνδέεται για όλη τη θερινή περίοδο με σημαντικούς προορισμούς από παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως της Γερμανίας, της Μεγ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των σκανδιναβικών χωρών, αλλά και ανερχόμενες, όπως της Ρωσίας, του Ισραήλ και ευρύτερα της Ανατολικής Ευρώπης.
Τέλος, αναφορικά με τα στοιχεία του επταμήνου Ιανουαρίου – Ιουλίου, η επιβατική κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 15% φτάνοντας τους 125.532 επιβάτες, 16.015 περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.                                        Αναλυτικά οι προορισμοί εξωτερικού από Ρόδο: Ζυρίχη (Ελβετία), Μπέλφαστ, Μπέρμινχαμ (Μεγάλη Βρετανία), Παρίσι (Γαλλία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Βουκουρέστι, Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία), Μπρατισλάβα, Κόσιτσε (Σλοβακία), Βελιγράδι (Σερβία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Κούνεο, Ρώμη, Μιλάνο (Ιταλία), Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ (Γερμανία), Ουμέα, Στοκχόλμη (Σουηδία),Τρόντχαϊμ, Άελεσουντ, Μπέργκεν (Νορβηγία), Καγιανί, Κουόπιο, Γιβασκίλα (Φινλανδία), Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Ροστόφ, Καζάν (Ρωσία), Ερεβάν (Αρμενία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: