Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Κάποιοι ταξιδευτές γοητεύονται από περιοχές όχι τόσο τουριστικές και λαμπερές όσο αυτές που αποτυπώνονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι ορισμένοι από αυτούς τους προορισμούς μπορεί είναι επικίνδυνοι.
Δολοφονίες, καρτέλ ναρκωτικών και φτώχεια κάνουν τη ζωή «παιχνίδι» για γερά νεύρα σε κάποια σημεία του πλανήτη.
Όπως για παράδειγμα οι παρακάτω δέκα πόλεις, που θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες στον κόσμο:

- Το Basseterre, η πρωτεύουσα του Αγίου Χριστόφορου, είναι το μέρος με τις περισσότερες δολοφονίες, αφού μαστίζεται από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες.
- Η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας (φωτό), είναι πρώτη σε επικινδυνότητα από τις άλλες πόλεις της χώρας.
- Η Γουατεμάλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων στην κεντρική Αμερική, καθώς συμβαίνουν περίπου 25 δολοφονίες ανά εβδομάδα.
- Περισσότερες από τις μισές δολοφονίες στο μικρό Μπελίζ διαπράττονται στην πρωτεύουσα, Μπελίζε Σίτι, σύμφωνα με το UNODC.
- Η Ονδούρα, στην κεντρική Αμερική, έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κατάλογο του UNODC, με 92 δολοφονίες ανά 100.000. Η πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, ξεπερνά σε επικινδυνότητα και το Καράκας.
- Στη Νότια Αφρική, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη μικρή χώρα του Λεσότο είναι το χειρότερο για την μαύρη ήπειρο.
- Το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική είναι από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της ηπείρου, λόγω του οργανωμένου εγκλήματος, της βίας και των ναρκωτικών.
- Η πόλη του Παναμά έχει περισσότερες ανθρωποκτονίες από οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ, παρά το μικρό πληθυσμό της που δεν ξεπερνά τις 36.000.
- Το Ελ Σαλβαδόρ είδε μια δραματική μείωση κατά 40% στο ποσοστό της εγκληματικότητας το 2012, όμως εξακολουθεί να είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο.
Τέλος, η Τζαμάικα έχει το έκτο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών παγκοσμίως. Σχεδόν το ένα τρίτο των δολοφονιών λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα Kingston.

Δεν υπάρχουν σχόλια: