Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αξιοθέατα στην Πράγα με μια ματιά

Πάνω από 1.500.000 τουρίστες επισκέπτονται το Κάστρο της Πράγας κάθε χρόνο, καθιστώντας το έτσι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Τσεχίας.
Το κάστρο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων που περιλαμβάνουν τον Καθεδρικό του Αγίου Vitus (φωτό αριστερά), το παλιό Βασιλικό Παλάτι με την αίθουσα Vladislavsky, την Βασιλική και το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, την Χρυσή Οδό με την Daliborka, την πινακοθήκη και φυσικά τους υπέροχους κήπους που περιβάλουν το κάστρο.
Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία κάθε αρχή της ώρας να θαυμάσουν στις πύλες του κάστρου την αλλαγή της φρουράς, ενώ στις 12.00 η διαδικασία συνοδεύεται από μουσική. Σημειώνουμε ότι το κάστρο της Πράγας είναι και η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας.


Δεύτερο αγαπημένο σημείο επίσκεψης των τουριστών στην Πράγα είναι ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης, που δέχθηκε περίπου 1.200.000 τουρίστες το χρόνο. Στο χώρο του οι επισκέπτες θα βρουν 4.000 ζώα από 530 είδη, πολλά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση. 


Στον πίνακα με τα αξιοθέατα της Πράγας ακολουθεί το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το Εθνικό Μουσείο, που είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο της Τσεχίας και στεγάζεται σε ένα υπέροχο Νεοαναγεννησιακό κτίριο.
Εκτός από το Πάνθεον του Τσέχικου Έθνους στο Εθνικό Μουσείο υπάρχουν συλλογές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και θέατρο, ενώ κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου το μουσείο οργανώνει πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.


Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας με τα 10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Τσεχία:
1. Κάστρο της Πράγας
2. Ζωολογικός κήπος
3. Εβραϊκό Μουσείο
4. Εθνικό Μουσείο
5. Ψυγαγωγικό Πάρκο Babylon, Liberec
6. Dvůr Králové Ζωολογικός κήπος
7. Lešná ζωολογικός κήπος
8. Εθνική Πινακοθήκη, Πράγα
9. Παλαιό Δημαρχείο, Πράγα
10. Terezín Memorial
Τέλος, τα 5 πιο δημοφιλή κάστρα και πύργοι στην Τσεχία είναι:
1. State castle and chateau Český Krumlov
2. State chateau Lednice
3. State chateau Hluboká nad Vltavou
4. State castle Karlštejn
5. Chateau and arboretum Průhonice 

Δεν υπάρχουν σχόλια: