Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε λόγοι για να πάτε στη Σκωτία

Στη φωτό: Hλιοβασίλεμα στο  Isle of Skye, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Εβρίδων !
Ανήκει στην Σκωτία και οι βραχώδεις πλαγιές τους φιλοξενούν μερικά από τα πιο δραματικα ορεινά τοπία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Θρύλοι, διηγήσεις και περιγραφές, δεν έχουν σταματημό γι’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, στο ακραίο βόρειο κομμάτι του, η οποία μάλιστα καλύπτει περίπου το 1/3 του συνολικού εδάφους του. 


Πέντε λόγοι για τους οποίος πρέπει να οργανώσετε ένα ταξίδι στη Σκωτία:
1. Για να ανεβείτε στο κάστρο του Εδιμβούργου, σύμβολο της πόλης εδώ και πάνω από 800 χρόνια. Τίποτα δεν είναι πιο ατμοσφαιρικό, από το να μείνετε σε ένα κάστρο.  Το Fonab Κάστρο, το οποίο άνοιξε ως ξενοδοχείο τον περασμένο χρόνο, το Aldourie Castle on Loch Ness και το πιο ακριβό Κάστρο Balbegno σε Aberdeenshire είναι μερικά μόνο που σας δίνουν τη δυνατότητα να περάσετε σαν ηθοποιοί σε ταινία.


2. Για να πάτε στην πόλη Inverness, που αποτελεί την πρωτεύουσα των Highlands και να δείτε τη φημισμένη λίμνη Loch Ness, τη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Μεγάλη Βρετανία.


3. Για να μπείτε στη Γκαλερί τέχνης και το Μουσείο Kelvingrove, στη Γλασκώβη. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της που κόστισε 27,9 εκατομμύρια λίρες, περίπου 8.000 έργα μεγάλης διεθνούς αξίας, εκτίθενται στους τρεις ορόφους της.


4. Για να κάνετε εκδρομή στο νησί Skye, να εξερευνήσετε βουνά με καταρράκτες και να πιείτε εξαιρετικό ντοπιο ουίσκι, που αποτελεί εθνικό θησαυρό.


5. Για να κάνετε σκι στο περίφημο χιονοδρομικό κέντρο Cairngorms η να παίξετε γκολφ στη χώρα που εφευρέθηκε αυτό το σπορ από τον 15ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: