Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Palawan στις Φιλιππίνες, "το πιο εξωτικό νησί στον πλανήτη"

Οι αναγνώστες του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler ψήφισαν με 76.000 ψήφους το νησί Palawan στις Φιλιππίνες ως «το πιο εξωτικό στον πλανήτη για το 2014». 

Το Παλαουάν είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων με έκταση 12.189 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 430.000 κατοίκους.  Για τους Φιλιππινέζους είναι το «τελευταίο σύνορο» της χώρας, αφού βρίσκεται στο άκρο της δυτικής επαρχίας και το νότιο άκρο του βρίσκεται βόρεια της Μαλαισίας.
Ο κύριος οικισμός του είναι το Puerto Princesa με 222.673 κατοίκους.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αξιοθέατα του νησιού είναι ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa (φωτό), που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ένα από τα καλύτερα φυσικά θαύματα στον κόσμο και «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Το Παλαουάν αποτελούσε πάντα ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού και το περιοδικό National Geographic Traveler από το 2007 το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Πως θα πάτε: Στο νησί από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, χρειάζεται 75 λεπτά αεροπορικώς, ενώ το ταξίδι με φέρι μποτ  διαρκεί περίπου 24 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: