Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Διακοπές Χριστουγέννων, οι τιμές πέφτουν...

Χριστουγεννιάτικες διακοπές !
Όσοι αποφάσισαν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους τελευταία στιγμή, ίσως και να αποδειχτούν τυχεροί.
Σε αρκετούς Ελληνικούς προορισμούς οι τιμές πέφτουν και σε όσους ανεβαίνουν το ποσοστό είναι αρκετά μικρό. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Δεκέμβριο 2014.

Ιωάννινα, Καρπενήσι και Ξάνθη καταλαμβάνουν σίγουρα μια καλή θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών για τους Έλληνες ταξιδιώτες. 

Η Αστερούπολη, στο παραλίμνιο Ιωαννίνων, αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους την περίοδο των εορτών. Χριστουγεννιάτικη διάθεση, στολισμένα σπιτάκια με λιχουδιές και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Την ίδια στιγμή, η μέση ξενοδοχειακή τιμή δίκλινου δωματίου για το Δεκέμβριο του 2014 ακολουθεί πτωτική τροχιά κατά 11 τοις εκατό σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013 (72 ευρώ έναντι 81 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο). 

Το ίδιο σκηνικό και στο Καρπενήσι με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να κατρακυλά κατά 15 τοις εκατό. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το Καρπενήσι για μια μικρή γιορτινή απόδραση θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 73 ευρώ το Δεκέμβριο 2013.
ΣτηΞάνθη, η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση υποχωρεί κατά έξι τοις εκατό και «προσγειώνεται» στα 58 ευρώ, έναντι 62 ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.
Στον αντίποδα, ένας από τους προορισμούς στον οποίο αυξάνεται η μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση με ποσοστό που αγγίζει το 37 τοις εκατό είναι η Τσαγκαράδα Πηλίου, με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 100 ευρώ έναντι 73 το περασμένο έτος.
Ομοίως, στο Μεγάλο Πάπιγκο Ιωαννίνων, το ποσοστό αύξησης των μέσων τιμών ανά διανυκτέρευση σκαρφαλώνει στο 30 τοις εκατό.
Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 80 ευρώ έναντι 63 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: